zondag 25 juli 2010

Zeurpiet



Mary had 2 vrijkaarten gehad voor Diergaarde Blijdorp. Nee geen dierentuin, diergaarde (zal Rotterdams zijn). Gisteren vonden wij het een mooie dag om deze diergaarde te bezoeken.
Toen wij aankwamen rijden was het parkeerterrein al goed gevuld, iedereen moest de handelingen van de verkeersregelaars volgen, maar wij werden uit de rij gehaald en moesten doorrijden en mochten direct recht voor de ingang parkeren naast de parkeerplekken voor invaliden .... Op zich geeft de keuze van de verkeersregelaar om ons deze parkeerplek toe te wijzen te denken maar het was niet verkeerd.

Bij de kassa's ook rijen en daar zag ik dat de toegangsprijs € 18,50 p.p. bedraagt. Ook niet verkeerd want het is een hele mooie dierentuin, pardon gaarde.

Het viel ons al op dat de medebezoekers hele koelboxen en tassen bij zich hadden. Eenmaal kennis gemaakt met de park-horeca (gaarde-horeca klinkt wel heel gek) bleek al waarom. Je begint met koffie en een saucijzenbroodje, dan een lunch en later nog een frisdrank. Een Fortuyn (dat is wel heel Rotterams) fortuin dan. Wanneer je de euro's omrekent naar guldens helemaal. Ik zat er zo over te mauwen dat dit geen prijzen zijn voor zelf-service "loketten" dat Mary mij op enig moment zei dat ik een zeurpiet was. En dat hartje zomer en dus helemaal geen december wanneer er Pieten in het land zijn.

Maar goed, een mooie diergaarde en wij hadden het geluk dat er op 20 juli een olifantje geboren was dat dus gisteren 4 dagen oud was en naar buiten mocht onder nadrukkelijke controle van 2 oppassers. Zie hier boven de foto van moeder en kind.

Na de diergaarde zijn wij naar Hotel New York gegaan en hebben daar op het Maaskant terras gezeten en naar de boten gekeken die voorbij gingen. Mocht je het niet kennen, de lokatie is een aanrader.
Over hun prijzen hoor je mij niet zeuren ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten